Op dit blog vind je alleen de standaard lijst eerste 6 weken Fodmap (koolhydraat)-arme produkten, die veilig zijn om te eten zonder last te krijgen van PDS (spastische darm). deze lijst komt van de sites die je bovenaan mijn pagina vindt.

Bij de LABELS (linker kolom) kun je makkelijk informatie en recepten vinden, die ik tijdens mijn 6 weken Fodmap heb gemaakt.
omdat mijn gezin niet mee hoeft te eten met mij, zij kunnen immers alles gewoon eten... heb ik onderaan elk recept een makkelijke aanpassing gemaakt, zodat je vrij eenvoudig, toch 2 verschillende maaltijden kunt koken, binnen bijna dezelfde kooktijd.

zondag 10 januari 2016

Recept : Japanse boekweit noodles (*)

Dit is een eenvoudig recept (1 ster*) en ik heb er ongeveer 30 minuten over gedaan.


3 eenpersoons maaltijden     (dus 2 maaltijden voor in de vriezer)




Keuken spullen :
  • wok / ruime koekepan
  • kookpan
  • zeef/vergiet
Boodschappenlijstje
  • 6 worteltjes
  • 1 paksoy
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 paprika
  • 4 e.l. soyasaus
  • 4 e.l. sweet chilisaus
  • 1/2 rode peper of 1/3 chilipoeder of 1/3 tl sambal
  • 1 pakje tofu (stevige soort, natuurvoedingswinkel)
  • 1 pak Boekweit Noodles (merk : Clearspring, Natuurvoedingswinkel)
  • evt. wat zoutloze pinda's
Van te voren :
  • snijd alle groenten en zet ze apart klaar.
  • snijd de tofu
  • zet een pan ruim water op.
Werkwijze:
  • Doe eerst de sperziebonen in het kokende water (kookpan)
  • Doe een eetlepel rijstolie in de wok/koekepan en laat heet worden
  • Doe de tofu blokjes in de wok en bak ze goudbruin (haal ze uit de wok)
  • Als de boontjes geblancheerd zijn, doe je ze ook in de wok, samen met de paprika.
  • Samen roerbakken, voeg nu ook (indien gewenst) de chili poeder/peper toe.
  • Doe nu het mengsel van de soyasaus, sweet chilisaus erbij.
  • Laat dit even lekker wokken
  • Doe de paksoy nu in de wok en laat het slinken
  • Doe nu de noodles in het kokende (boontjes)water en laat dit maximaal 4 minuten koken (geen 5 zoals op de verpakking staat)
  • Doe de gebakken tofu terug in de wok en bak ze nog even mee
  • Als de noodles 4 minuten gekookt hebben, afgieten en nog even mee bakken in de wok.
  • voor de variatie.... kun je er wat zoutloze pinda's bij doen.
AANPASSING VOOR MEE ETERS

  • houd je eigen Fodmap-arme portie apart 
  • voeg bij je mee-eters eventueel apart gebakken ui/prei toe.
of
  • houd je eigen Fodmap-arme portie apart
  • voeg daar de boekweit mie toe
  • doe bij de portie van de mee-eters eventueel apart gebakken ui/prei toe en apart gekookte gewone mie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten