3 eenpersoons maaltijden (dus 2 maaltijden voor in de vriezer)
Keuken spullen :
- wok / ruime koekepan
- kookpan
- zeef/vergiet
- 6 worteltjes
- 1 paksoy
- 100 gram sperziebonen
- 1 paprika
- 4 e.l. soyasaus
- 4 e.l. sweet chilisaus
- 1/2 rode peper of 1/3 chilipoeder of 1/3 tl sambal
- 1 pakje tofu (stevige soort, natuurvoedingswinkel)
- 1 pak Boekweit Noodles (merk : Clearspring, Natuurvoedingswinkel)
- evt. wat zoutloze pinda's
- snijd alle groenten en zet ze apart klaar.
- snijd de tofu
- zet een pan ruim water op.
- Doe eerst de sperziebonen in het kokende water (kookpan)
- Doe een eetlepel rijstolie in de wok/koekepan en laat heet worden
- Doe de tofu blokjes in de wok en bak ze goudbruin (haal ze uit de wok)
- Als de boontjes geblancheerd zijn, doe je ze ook in de wok, samen met de paprika.
- Samen roerbakken, voeg nu ook (indien gewenst) de chili poeder/peper toe.
- Doe nu het mengsel van de soyasaus, sweet chilisaus erbij.
- Laat dit even lekker wokken
- Doe de paksoy nu in de wok en laat het slinken
- Doe nu de noodles in het kokende (boontjes)water en laat dit maximaal 4 minuten koken (geen 5 zoals op de verpakking staat)
- Doe de gebakken tofu terug in de wok en bak ze nog even mee
- Als de noodles 4 minuten gekookt hebben, afgieten en nog even mee bakken in de wok.
- voor de variatie.... kun je er wat zoutloze pinda's bij doen.
- houd je eigen Fodmap-arme portie apart
- voeg bij je mee-eters eventueel apart gebakken ui/prei toe.
of
- houd je eigen Fodmap-arme portie apart
- voeg daar de boekweit mie toe
- doe bij de portie van de mee-eters eventueel apart gebakken ui/prei toe en apart gekookte gewone mie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten