1.5 liter soep
wat over is, eet ik de dag erna weer en de rest is voor in de vriezer voor andere dagen. dat scheelt tijd !
Keuken spullen :
- diepe pan
- staafmixer
- doosje roma tomaten
- 1/2 fles tomaten passata (biologisch)
- verse tijm
- verse basilicum
- beetje chilipoeder / rode peper
- zout en peper
- lactosevrije slagroom / melk
- 300ml heet water
- naar keuze : rundergehaktballetjes rollen zonder toevoegingen, dus puur!
- giet heet water over de tomaten, laat even staan en giet ze af. laat ze 'schrikken' met ijskoud water.
- de schilletjes laten nu makkelijk los, haal ze er af en verwijder het kroontje
- Doe een eetlepel olie in de pan (kan ook weggelaten worden
- laat de tomaten op middelhoog vuren wat garen/zacht worden
- doe er de passata, een beetje lactosevrije room en 300ml heet water bij.
- pureer dit met een staafmixer
- ga het nu op smaak maken, ik nam 3 takjes thijm, 4 takjes basilicum, 1/2 tl. zout , beetje peper, en een klein beetje chilipoeder. pureer dit ook erbij met de staafmixer. blijf proeven en toevoegen tot naar je smaak is. erbij kan altijd, er af niet.....
- doe er nu de gehaktballetjes bij en laat het garen tot de balletjes gaar zijn.
- bij het opdienen kun je er bijvoorbeeld een druppeltje lactosevrije room en een blaadje basilicum op leggen.
AANPASSING VOOR MEE-ETERS:
- houd voor jezelf 2 kommen (fodmap-arm dus) apart
- doe nu bij de andere eters wat uienpoeder, italiaanse kruiden of wat men ook lekker vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten