Vandaag een vegetarische maaltijd. Om het gemakkelijk te houden, heb ik gekeken of ik het met 1 pan af kon... dat is handig als je voor de rest van het gezin iets anders moet koken. Nou, dat is gelukt, maar dan wel met een grote brede koekenpan.
Onderaan een aanpassing voor als je dit gerecht met je hele gezin wilt eten en zij meer ingredienten willen...
- grote platte koekenpan
- 3 kommetjes
- Sperzieboontjes
- Tempeh in blokjes gesneden
- Paprika
- Rijstmie (dus let op zonder Fodmaps)
- Rijstolie om te bakken
- 3 el sojasaus (Fodmapvrij)
- 1.5 tl. Kokosbloesemsuiker of Gula Java
- chilipepertje of een beetje cayenne peper
- peper en zout
- beetje gember
Boodschappenlijstje :
Werkwijze
- ik heb eerst water gekookt in de koekenpan en de boontjes daarin beetgaar. (ong 20 min)
- de boontjes eruit gehaald en in een bakje gedaan, apart zetten
- intussen de rijstmie in 14 minuten koken in het boontjeswater.
- daarna de rijstmie ook in een schaaltje apart wegzetten.
- gooi het water weg en doe olie in de pan.
- bak de Tempeh goudbruin en haal deze eruit , apart in een bakje wegzetten
- bak nu de paprika, peper, en overige ingredienten. gooi de rest erbij om op te warmen.
AANPASSING VOOR MEE ETERS:
voor de andere gezinsleden, kun je in een apart koekenpannetje het volgende bakken en bij hen toevoegen :
- biefstukreepjes
- ui
- knoflook
- 1/4 bouillionblokje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten