Niet moeilijk, wel een klein beetje extra werk : de kip cordon bleu.
Keuken spullen :
- 3 soepborden (diep dus)
- koekenpannen ( 1 voor de kip 1 voor de aardappel)
- prikkertjes
- zo plat mogelijk geslagen kipfilet/schnitzel ONGEPANEERD
- italiaanse ham (het zoutige geeft een heerlijke smaak)
- paar plakjes kaas
- boekweitmeel
- tarwevrij paneermeel
- 1 rauw ei
- 1 gekookt ei per persoon
- tomaten
- sla
- aardappelen
- peper en zout
- ghee om in te bakken
- kook de losse eieren voor de sla (van te voren)
- laat de ghee in de pannen smelten
- bak in de ene pan de aardappelen zachtjes
- terwijl deze garen, maak ik de cordon bleu:
- sla de kip zo plat mogelijk en doe er zout en peper op.
- leg er een plak (italiaanse) ham op
- leg er een plakje kaas op
- vouw de filet dubbel en zet vast met een prikkertje
- zet 3 borden klaar : 1 met ei, losgeklopt + 1 met wat boekweitmeel + 1 met paneermeel
- pak de kip cordon bleu, en haal deze eerst door de boekweitmeel
- haal hem direct daarna door het ei, en dan zo door in het paneermeel
- leg hem in de pan en laat hem langzaam bakken. zet niet te hoog, omdat hij vrij dik is heeft hij tijd nodig om te garen !
- Bak ook zijn ruggetje nog even lekker bruin!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten